Šafránové rizoto s krevetami

 
Máte rádi mořské plody? Dnes totiž servírujeme delikatesu s krevetami. Šafránové rizoto s krevetami si oblibí i ten nejnáročnější gurmán.
 
 
 

 

Suroviny:

1. část:

1 hrnek rýže

1 a 1/2 hrnku vody

10 blizen šafránu

1 lžička mořské soli

1 lžíce oleje

 

2. část:

150g krevet

1 cibule

4 stroužky česneku

3 lžíce oleje

1 lžíce soli

špetka pepře

hrst hrášku

hrst kukuřice

nasekaná pažitka

 

Postup:

1. část receptu:

Smíchejte vodu s opláchnutou rýží, olejem a solí. Přiveďte k varu a snížte teplotu na mírnou. Odeberte pár lžíc horké vody do misky a rozdrťte v ní šafránové blizny. Vlejte šafrán vodu zpět do hrnce s rýží, abyste ji obarvili a obdařili živinami. Vařte dokud se voda nevypaří.

 

2. část receptu:

Na oleji osmahněte očištěné krevety, poté přidejte sůl a pepř, nakonec přidejte česnek. Hotovou rýži smíchejte s krevetami. Servírujte s pažitkou a plátkem citrónu.