Šafránové rizoto s krevetami

Suroviny:
1. část:
1 hrnek rýže
1 a 1/2 hrnku vody
10 blizen šafránu
1 lžička mořské soli
1 lžíce oleje
2. část:
150g krevet
1 cibule
4 stroužky česneku
3 lžíce oleje
1 lžíce soli
špetka pepře
hrst hrášku
hrst kukuřice
nasekaná pažitka
Postup:
1. část receptu:
Smíchejte vodu s opláchnutou rýží, olejem a solí. Přiveďte k varu a snížte teplotu na mírnou. Odeberte pár lžíc horké vody do misky a rozdrťte v ní šafránové blizny. Vlejte šafrán vodu zpět do hrnce s rýží, abyste ji obarvili a obdařili živinami. Vařte dokud se voda nevypaří.
2. část receptu:
Na oleji osmahněte očištěné krevety, poté přidejte sůl a pepř, nakonec přidejte česnek. Hotovou rýži smíchejte s krevetami. Servírujte s pažitkou a plátkem citrónu.