Šafránová rýže
Máte rádi rýži, ale nevíte jak jí dotat "šmrnc"? Vyzkoušejte šafranovou rýži obohacenou vyživnými látkami a nechte si chutnat!

Suroviny:
1 hrnek ryže
1 a 1/2 hrnku až 2 hrnky vody (podle typu rýže)
8 blizen šafránu
1 lžička mořské soli
1 lžíce oleje
Postup:
Smícháme vodu s opláchnutou rýží, olejem a špetkou soli. Přivedeme k varu a snížíme teplotu na mírnou. Odebereme pár lžíc horké vody do misky, kde rozdrtíme šafránové blizny a vlijeme zpět do hrnce s rýží, abychom ji obarvili a obdařili živinami. Ryži vaříme dokud se voda nevypaří. Takovou rýži můžete podávat jako přílohu, využít na rizoto či si na ní pochutnat jen tak.