Šafránová rýže

 
Máte rádi rýži, ale nevíte jak jí dotat "šmrnc"? Vyzkoušejte šafranovou rýži obohacenou vyživnými látkami a nechte si chutnat!
 
 
 

 

Suroviny:

1 hrnek ryže

1 a 1/2 hrnku až 2 hrnky vody (podle typu rýže)

8 blizen šafránu

1 lžička mořské soli

1 lžíce oleje

 

Postup:

Smícháme vodu s opláchnutou rýží, olejem a špetkou soli. Přivedeme k varu a snížíme teplotu na mírnou. Odebereme pár lžíc horké vody do misky, kde rozdrtíme šafránové blizny a vlijeme zpět do hrnce s rýží, abychom ji obarvili a obdařili živinami. Ryži vaříme dokud se voda nevypaří. Takovou rýži můžete podávat jako přílohu, využít na rizoto či si na ní pochutnat jen tak.