Krtek a šafrán, VEG

 

Krtek a šafrán udělá radost nejen dětem, ale i dospělým. 

 

 

Suroviny:

1 sklenice rýže

4 sklenice sojové mléko

4 lžíce třtinového cukru

100g hořká čokoláda

10 blizen rozdrceného šafránu

špetka mořské soli

2 lžíce nasekaných madlí

2 lžíce nasekaných vlašských ořechů

2 lžíce sušeného ovoce

2 lžíce semínek

Samozřejmě se může použít i kravské mléko pro ty, kdo nejsou vegetariáni.

 

Postup:

V troše horké vody rozdrtíme šafrán a necháme luhovat. Do tlakového hrnce dáme rýži, mléko, sůl a 1 sklenici vody. Od pískání vaříme 25 minut, vypustíme páru a otevřeme hrnec. V šafránové lázni zamícháme cukr a poté vmícháme do rozvařené rýže. Necháme vychladout. Do chladné směsi přimícháme mandle, oříšky, ovoce, semínka a promícháme. Vyberte si misky podle velikosti, jak velké kopečky chcete servírovat. Opláchneme misku studenou vodou, napěchujeme do ní hmotu a vyklopíme na talířek již určený pro servírování.
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, pokud je moc hustá přidáme máslo. Krtince celé pokryjeme čokoládou. Dobře vychladíme v lednici před podáváním.