Brambory BBQ

Suroviny:
10 malých brambor
2 velké mrkve
4 stonky celeru
římský salát
220g másla
1 lžíci soli
1 lžičku drceného kmínu
1 hlávka česneku
2 cibule
1-2 natě jarní cibulky
2 hrsti nasekané pažitky
3 hrsti nasekané petržele
2-4 vštvičky rozmarýnu
Postup:
Brambory očistěte, nakrjejte na plátky a vložte do velké mísy. Římský salát natrhejte na kusy, cibule nakrájejte na větší pásky a vše přidejte do mísy. Cibulku, pažitku a dvě hrsti petržele přimáchejte do mísy. Nyní v malém hrnci rozpusťte máslo, přidejte sůl, kmín a nastrouhaný česnek a vše promíchejte. Až máslová směs vychladne vlijte ji do mísy s brambory a vše dobře promíchejte. Mrkev podélně rozřežte na dva díly. Připravte si alobal, na který položte dva plátky mrkve, dva stonky celeru a větvičku rozmarýnu, následně začněte pokládat půlku směsi z mísy a nahoru položte druhou větvičku rozmarýnu. Směs dobře zabalte do několika vrstev alobalu. Opakujte s druhou půlkou surovin a vytvořte druhou kapsu.
Kapsy položte na rozpálený gril a grilujte 30 minut, otevřete opatrně kapsu a vyzkoušejte, zda jsou brambory dostatečně měké, pokud je třeba, vložte zpět na gril dopéct.
Hotovou pochoutku posypte zbylou hrstí petržele.