Brambory BBQ

Pokud rádi grilujete nebo máte rádi pečené brambory, tady je recept! Dobrou chuť.
 
 
 
 

Suroviny:

10 malých brambor

2 velké mrkve

4 stonky celeru

římský salát

220g másla

1 lžíci soli

1 lžičku drceného kmínu

1 hlávka česneku

2 cibule

1-2 natě jarní cibulky

2 hrsti nasekané pažitky

3 hrsti nasekané petržele

2-4 vštvičky rozmarýnu

 

Postup:

Brambory očistěte, nakrjejte na plátky a vložte do velké mísy. Římský salát natrhejte na kusy, cibule nakrájejte na větší pásky a vše přidejte do mísy. Cibulku, pažitku a dvě hrsti petržele přimáchejte do mísy. Nyní v malém hrnci rozpusťte máslo, přidejte sůl, kmín a nastrouhaný česnek a vše promíchejte. Až máslová směs vychladne vlijte ji do mísy s brambory a vše dobře promíchejte. Mrkev podélně rozřežte na dva díly. Připravte si alobal, na který položte dva plátky mrkve, dva stonky celeru a větvičku rozmarýnu, následně začněte pokládat půlku směsi z mísy a nahoru položte druhou větvičku rozmarýnu. Směs dobře zabalte do několika vrstev alobalu. Opakujte s druhou půlkou surovin a vytvořte druhou kapsu.

Kapsy položte na rozpálený gril a grilujte 30 minut, otevřete opatrně kapsu a vyzkoušejte, zda jsou brambory dostatečně měké, pokud je třeba, vložte zpět na gril dopéct.

Hotovou pochoutku posypte zbylou hrstí petržele.