Vařená hruška v šafránu

 
Jak se z obyčejné hrušky stane lahodné, mňam mňam pochutnáníčko? Vyzkoušejte náš recept na vařenou hrušku v šafránu.

 

 

Suroviny:

1/2 lžičky šafránových blizen

700 ml vody

170 g cukru

3 plátky zázvoru

citronová kůra z jednoho citronu

6 lžíc citrónové šťávy

4-5 hrušek střední velikosti

 

Postup:
Nejprve oloupejte slupky z hrušek, ale nechejte stonky. Ve středně velkém hrnci smíchejte vodu, cukr, citrónovou kůru, citronovou šťávu, zázvor a šafrán. Zvyšte teplotu a za stálého míchání čekáme, dokud se cukr nerozpustí. Oloupané hrušky vložte do šafránové tekutiny a zakryjte pokličkou. Dusíme 30-40 minut dokud hrušky nezměknou, ale pozor aby se nerozvařily.

Vytáhněte hrušky nejlépe bez jakékoli šafránové tekutiny a položte do misky. Zbylou tekutinu v hrnci vařte při zvýšené teplotě, dokud ji nebude o polovinu méně.

Polejte hrušky šafránovou tekutinou a nechte vychladnout několik hodin.

Před podáváním polijte hrušku znovu šafránovým sirupem a ozdobte nasekanými ořechy.