VÁNOČNÍ pomerančové cukroví se šafránem

 
Nastal čas vánoční pohody a lahody. Vánoční pomerančové cukroví se šafránem Vám nejen provoní celý dům, ale také ozdobí vanoční stůl.

 

 

Suroviny:

1 a 1/8 šálků mouky 

50 g másla

4 rozdrcené blizny šafránu

1/2 lžíce pomerančové kůry

1/3 šálku cukru

2 žloutky 

 

Postup:

Nechte máslo změkčit, až bude roztíratelné, vmíchejte rozdrcený šafrán a pomerančovou kůru a nechte vychladnout. Poté do másla přimíchejte cukr a žloutky – jeden po druhém. Přidejte mouku a vytvořte měkký míč těsta. Zakryjte a nechte odstát min 3 hodiny. Až budete připraveni péct, vyjměte těsto z lednice, aby se trochu změkčilo. Předehřejte troubu na  165°C. Z těsta vytvořte cukroví podle libosti, nejlépe podobné velikosti a tvaru a umístěte na pečící papír nebo vymazaný plech. Pečeme 10 minut nebo dokud okraje nezačnou hnědnout. Nechejte vychladnout a pokud nějaké zbydou, skladujte ve vzduchotěsné nádobě.