VÁNOČNÍ pomerančové cukroví se šafránem
Suroviny:
1 a 1/8 šálků mouky
50 g másla
4 rozdrcené blizny šafránu
1/2 lžíce pomerančové kůry
1/3 šálku cukru
2 žloutky
Postup:
Nechte máslo změkčit, až bude roztíratelné, vmíchejte rozdrcený šafrán a pomerančovou kůru a nechte vychladnout. Poté do másla přimíchejte cukr a žloutky – jeden po druhém. Přidejte mouku a vytvořte měkký míč těsta. Zakryjte a nechte odstát min 3 hodiny. Až budete připraveni péct, vyjměte těsto z lednice, aby se trochu změkčilo. Předehřejte troubu na 165°C. Z těsta vytvořte cukroví podle libosti, nejlépe podobné velikosti a tvaru a umístěte na pečící papír nebo vymazaný plech. Pečeme 10 minut nebo dokud okraje nezačnou hnědnout. Nechejte vychladnout a pokud nějaké zbydou, skladujte ve vzduchotěsné nádobě.