Šafránové indiánky, VEG :

 

Jestli vás honí mlsná nebo chcete zkusit něco zajimavého, lehkého či jiného, ochutnejte tyhle roztomilé Šafránové Indiánky.

            

 

Suroviny:

1 sklenice rýže

4 sklenice sojového mléka

4 Lžíce třtinového cukru

100g cca hořké čokoláda

10 blizen rozdrceného šafránu

špetka mořské soli

3 lžíce kokosu

Čas přípravy:

40 minut + chlazení

 

Postup:

Rozdrcený šafrán luhujeme v troše horkého mléka (cca 1dcl). Do tlakového hrnce dáme rýži, mléko, sůl a 1 sklenici vody. Od pískání vaříme 25 minut, vypustíme páru a otevřeme hrnec. Do rýže vmícháme mléko se šafránem a kokos. Poté hmotu napěchujeme do kalíšků vypláchnutých studenou vodou nebo jen rukama vytvoříme malé kopečky a dobře vychladíme.

Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu (pokud je čokoláda moc hustá přidáme máslo). Opatrně vyklopíme rýžovou náplň na pečící papír a povrch potřeme nebo polejeme čokoládou. Vrátíme do ledničky, před podáváním s předstihem vytáhneme.

Samozřejmě se může použít i kravské mléko pro ty, kdo nejsou vegetariáni.

 

Doporučená příloha:

Káva, čaj, víno, šampaňské.