Šafránové indiánky, VEG :
Jestli vás honí mlsná nebo chcete zkusit něco zajimavého, lehkého či jiného, ochutnejte tyhle roztomilé Šafránové Indiánky.
Suroviny:
1 sklenice rýže
4 sklenice sojového mléka
4 Lžíce třtinového cukru
100g cca hořké čokoláda
10 blizen rozdrceného šafránu
špetka mořské soli
3 lžíce kokosu
Čas přípravy:
40 minut + chlazení
Postup:
Rozdrcený šafrán luhujeme v troše horkého mléka (cca 1dcl). Do tlakového hrnce dáme rýži, mléko, sůl a 1 sklenici vody. Od pískání vaříme 25 minut, vypustíme páru a otevřeme hrnec. Do rýže vmícháme mléko se šafránem a kokos. Poté hmotu napěchujeme do kalíšků vypláchnutých studenou vodou nebo jen rukama vytvoříme malé kopečky a dobře vychladíme.
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu (pokud je čokoláda moc hustá přidáme máslo). Opatrně vyklopíme rýžovou náplň na pečící papír a povrch potřeme nebo polejeme čokoládou. Vrátíme do ledničky, před podáváním s předstihem vytáhneme.
Samozřejmě se může použít i kravské mléko pro ty, kdo nejsou vegetariáni.
Doporučená příloha:
Káva, čaj, víno, šampaňské.