Lahůdka pána Šafrána Labužníka

 
Snídaně? Svačinka? Dezert? Nestyďte se ochutnat specialitu pana Šafrána Labužníka, který Vám namíchal ovocnou lahůdku plnou vitamínu.
 
 

 

 

Suroviny:

1 sklenice rýže

4 sklenice mléka (sojové, mandlové, rýžové či kravské pro nevegetariány)

2 lžíce třtinového cukru

10 blizen šafránu

špetka mořské soli

ovoce dle chuti

oříšky dle ochuti

med pro mlsouny

jogurt pro náročné

 

Postup:

V půl dcl horké vody rozdrtíme šafrán a necháme luhovat. Do tlakového hrnce dáme rýži, mléko, sůl a 1 sklenici vody. Od pískání vaříme 25 minut, vypustíme páru a otevřeme hrnec. V šafránové lázni zamícháme cukr a poté vmícháme do rozvařené rýže. Necháme vychladout.

Takovou rýži můžeme v lednici skladovat několik dní. Vždy když příjde čas snídaně či svačinky jen odebereme rýži a smícháme s ovocem a oříšky, popřípadě přidáme jogurt či dochutíme medem a voalá super zdravá a chutná lahůdka je na stole.